بالا بردن انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی

مدرسه مجازی عطایی آنلاین

انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی بسیار واجب هست و بدون انگیزه مناسب هیچ کس زبان رو یاد خواهد گرفت.

حالا سوالی که برای ۸۰ درصد از زبان آموزان مطرح میشه نحوه تقویت انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی هست.

به عنوان مدرس زبان انگلیسی که بیش از ۱۲ سال تجربه تدریس حرفه ای در آموزشگاه های معتبر و همینطور ابداع کننده سبک آنالیزی آموزش زبان انگلیسی و مدرس هزاران زبان آموز زبان انگلیسی فکر میکنم که بتونم تجربیات خوبی در اختیار شما قرار بدم.

افراد نیاز به انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی دارن و بدون انگیزه اتفاقی میفته که اکثر ما تجربه تلخ اون رو داریم: ترک کلاس و ادامه ندادن یادگیری

حالا چه راه حلی برای این موضوع هست؟

پیش از ارایه راه حل اجازه بدید که ریشه یابی کنیم و ببینیم که انگیزه چی هست؟

 

انگیزه یادگیری زبان انگلیسی

ما دو مدل مختلف از انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی داریم.

۱- انگیزه اولیه

۲- انگیزه ثانویه

 

انگیزه اولیه یادگیری زبان انگلیسی

انگیزه اولیه یادگیری زبان انگلیسی حس نیازی هست که زبان آموز آینده نسبت به زبان پیدا میکنه. بعنوان نمونه شما ممکنه که حس کنید که اگر زبان بلد باشید شغل بهتری پیدا میکنید، یا اگر زبان بدونید در شغلتون ارتقا پیدا میکنید یا حس میکنید که باید زبان رو یاد بگیرید تا بعد از مهاجرت مشکلی در مکالمه نداشته باشید. یا میخواهید در مسافرت هاتون مکالمات خودتون رو به تنهایی و بدون نیاز به دیگران انجام بدید یا در تجارت خودتون از زبان استفاده کنید تا به پیشرفت برسید. تمام این مثال ها انگیزه اولیه رو شامل میشن و این انگیزه معمولا خودبخود بوجود میاد ولی راه هایی هم برای بوجود آوردن انگیزه اولیه یادگیری زبان انگلیسی وجود داره. برای مثال میتونید ببینید که اگر زبان بلد باشید چطور از لحاظ حرفه ای پیشرفت میکنید، چطور از لحاظ اجتماعی پیشرفت میکنید و چقدر درآمدتون بهتر میشه. به این فکر کنید که با نداشتن دانش زبانی چه فرصت هایی رو از دست دادید و اگر اون فرصت ها از دست نمیرفت به کجا رسیده بودید تا حالا. اگر این سوالات رو جواب بدید حتما میتونید دلایل کافی برای ثبت نام در یک کلاس و شروع یادگیری رو داشته باشید.

اما متاسفانه همه فکر میکنن که صرفا چون انگیزه اولیه رو دارن دیگه زبان رو عالی یاد میگیرن. متاسفانه اینطور نیست و در واقعیت هر آموزشگاه زبان انگلیسی در هر شهری پر هست از زبان آموزانی که انگیزه اولیه رو دارن ولی حتی روحشون هم خبر نداره که پیشرفت و تکمیل زبان انگلیسی در گرو داشتن انگیزه ثانویه هست.

انگیزه ثانویه یادگیری زبان انگلیسی

پروسه یادگیری زبان انگلیسی بصورت استاندارد در آموزشگاه زبان انگلیسی بین ۲ سال الی ۴ سال طول میکشه. (بجز در سیستم آنالیزی استاد عطایی که ۱ ساله کیفیت بالاتری رو برای تکمیل زبان انگلیسی ارایه میده). اما نکته مهم این هست که کسی که انگیزه اولیه رو داره چه مدت میتونه این انگیزه رو در خودش حفظ کنه؟

پاسخ این هست. کمتر از ۱ سال. یا به عبارت دیگه بین ۴ ماه الی ۱۲ ماه. در بهترین حالت!!!

و این یک حقیقت بسیار تلخ در آموزش زبان هست. اکثر افراد به دلایل مختلف یادگیری رو ادامه نمیدن. بعضی از زبان آموزان فکر میکنن چون در ۴ ماه اول یاد نگرفتن زبان رو پس دیگه فایده نداره که ادامه بدن. بعضی ها یک مقدار که درسها سخت تر میشن دیگه نمیتونن خودشون رو مجاب کنن که کلاسها رو ادامه بدن. یک سری بعد از مدتی کوتاه اهداف اولیه خودشون رو یادشون میره!‌ و هزاران هزار بهانه مختلف برای میلیون ها نفر که باید زبان یاد بگیرن!

سوال مهم از نظر من این هست که چطور باید انگیزه ثانویه رو تقویت کرد؟

 

نحوه تقویت انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی

به دو شکل میتونیم که انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی رو در خودمون تقویت کنیم.

 

تقویت انگیزه بصورت درونی

یکی از سخت ترین راه ها پیدا کردن انگیزه های درونی هست. چون خودتون باید خودتون رو مجبور کنید تا در مسیر خودتون ثابت قدم باشید و تا انتها ادامه بدید. میتونید توی تقویم خودتون علامت هایی رو بزنید که به خودتون امید بدید که برای مثال

۳ ماه دیگه به این حد در زبان رسیدم. تا ۴ ماه دیگه این کتاب یا این ترم رو با موفقیت تموم کردم. از این تاریخ به بعد فقط ۳ ماه دیگه نیاز دارم که زبانم رو تکمیل کنم.

سعی کنید زمانهای کوتاه تری رو یادداشت کنید چون ذهن از تاریخهای دور هراس داره و امکان انصراف زیادتر میشه.

با این روش شما حتی اگر خیلی هم از یادگیری خسته شده باشید میگید خوب حالا ۳ ماه دیگه هم پیش میرم ببینم چی میشه! ۴ ماه دیگه هم صبر میکنم. ۳ ماه دیگه هم روش. آخر سر میبیند که ۲ ساله دارید کلاسها رو شرکت میکنید که ۲ برابر حد معمولش هست و بدون شک از لحاظ زبانی بهتر هم شدید.

 

تقویت انگیزه بصورت بیرونی

انگیزه های بیرونی میتونن تاثیر گذار تر و راحت تر باشند تا انگیزه های بیرونی.

برای مثال شرکت در کلاسهای آموزش زبان انگلیسی میتونه یک انگیزه مناسب برای ادامه یادگیری باشه. متاسفانه موسساتی که کلاسهای ترمیک برگزار میکنن نمیتونن خیلی زیاد انگیزه رو در بین دانشجویان خودشون ارتقا بدن. اکثر ترم بندی ها جنبه اقتصادی برای آموزشگاه رو داره و جنبه آموزشی برای دانشجو تقریبا اصلا رعایت نشده.

برای مثال کلاسهای بنده (استاد علی اکبر عطایی) که بصورت نیمه خصوصی برگزار میشن یک دوره ۱ ساله رو داره. (همانطور که گفته شد انگیزه اولیه ماکزیمم ۱ سال طول میکشه) پس ما سعی میکنیم که در ۱ سال همه چیز رو به بهترین شکل ممکن به دانشجو یاد بدیم.

ما هر دوره یک ساله رو به ۳ ترم ۴ ماهه تقسیم کردیم و در هر ترم اهداف مشخصی تعریف کردیم.

 

ترم اول: گرامر آنالیزی (سبک خاص آموزش استاد عطایی جهت یادگیری تفکر به انگلیسی) 

ما در این ترم به دانشجو انگیزه میدیم که باید تفکر انگلیسی رو جایگزین تفکر فارسی کنه و با تکنیک های خاص ابداعی و سبک خاص کار بعد از ۴ ماه دانشجو رو به حد عالی میرسونیم. وقتی دانشجو به هدف اول میرسه در مدت کوتاه انگیزه بیشتری پیدا میکنه

 

ترم دوم: گرامر آنالیزی (سبک خاص مکالمه طبیعی و بدون نقص با تفکر انگلیسی)

حالا ما به ترم دوم که میرسیم انگیزه دانشجو رو ریست میکنیم. میگیم دانشجوی عزیز حالا وقتشه تا ۴ ماه دیگه همه مطالب ترم اول رو در مکالمه بکار بگیرید. پس دانشجو ۴ ماه دیگه به خودش وقت میده. ۴ ماه که مدت زیادی نیست. و با سبکی خاص از آموزش زبان آموز به توانایی استفاده از تمام دانش خودش میرسه و باز هم باید انگیزه بیشتری برای زبان آموز بوجود بیاد.

 

ترم سوم: مکالمه پیشرفته

حالا باز در ترم سوم انگیزه دانشجو باید ریست بشه. باز هم به دانشجو نشان میدیم که قسمت های دیگری از دانش زبانی باقی مانده و بدون اون نمیشه که مکالمه عالی داشت. دوباره از دانشجو میخواهیم ۴ ماه فقط وقت بگذاره تا انگلیسی رو تکمیل کنه. دانشجویی که تا پایان ترم دوم بصورت عالی پیش آمده معمولا قبول میکنه که زبان خودش رو تکمیل کنه.

همونطور که توضیح داده شد، ترم بندی کلاسهای استاد عطایی بر اساس اصول انگیزشی چیده شده و با همین اصل ساده میتونیم به راحتی انگیزه ثانویه در زبان آموز ایجاد کنیم تا در نهایت خود زبان آموز از اون نفع ببره.

حالا باید سعی کنید که آموزشگاهی رو برای آموزش پیدا کنید که انگیزه شما رو بیشتر کنه. با سیستم آموزشی متناسب. با اساتیدی که بتونن در تمام طول راه همراه شما باشند.

 

آیا شما انگیزه برای یادگیری زبان انگلیسی دارید؟

مسلما بله. شما که این مقاله بلند رو تا انتها خوندید مطمینا انگیزه یادگیری رو دارید و حالا وقت عمل هست یعنی باید تا پیش از اینکه انگیزه اولیه شما از بین نرفته دست به کار بشید و زبان رو یاد بگیرید.

قسمت نظرات مختص شماست تا طبق نیازهای خودتون درخواست مشاوره بدید تا در مسیر مناسبی قرار بگیرید.

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. مثل روز روشنه که تمام حرف هاتون صحت داره،اما دانش اموزان که انگیزه ی خوبی داشته باشن پیشرفت خوبی هم دارن و حتی بعضی وقتا پیشرفتشون چشمگیره که معلم فک میکنه دانش اموزش در سطح مناسبی نیست غافل از این که این دانش اموز حتی کمتر ازاونی که معلم فک میکنه انگلیسی رو شروع کرده ولی بخاطر علاقه زیادش خوب میتونه صحبت کنه …و از این رو معلم میاد و میگه برو سطح بالاترمون پیش بقیه بچه های سطح بالا …..در این موقعیت به نظر شما دانش اموز باید چیکار کنه؟ قطعا براش سخت میشه ولی ایا این سختی کار برای دانش اموز خوبه یا این که اونو ناامید میکنه؟ از اینکه از بقیه بچه ها یک کمی کمتر حالیش میشه و البته دغدغه امتحان هم هست ممنون لطفا راهنمایی کنید. ایا باید حرف معلمش رو گوش کنه؟

    1. نمونه خوبی رو اشاره فرمودید چون این اتفاقات در آموزشگاه های با سیستم ترمیک زیاد اتفاق میفته. ۹۰ درصد اوقات این میتونه پیشنهاد خوبی باشه و چالش های بزرگتر میتونه بالانس بین تلاش و پیشرفت رو تناسب ببخشه و بهتر از در جا زدن هست. ۱۰ درصد برمیگرده به هدف ترم و اینکه آیا با جهش به ترم بالاتر آیا مطلب خاصی رو ممکنه زبان آموز از دست بده یا خیر یا اینکه آیا زبان آموز میتونه خودش مطالب رو بخونه یا خیر. بهر حال تلاش زیاد و در جا زدن میتونه باعث افت روحیه تلاشگری بشه و در نهایت باعث تنبلی.
      پس نتیجه میتونه به نفع جهش به ترم بالاتر باشه به شرط اینکه تناسب بین تلاش و پیشرفت حفظ بشه.

  2. سلام استاد عطایی. خسته نباشید. سال گذشته یک ترم 6 ماهه در کلاس نیمه خصوصی شما شرکت کردم. هزینه کلاس شما نسبت به محتوای آن تقریبا دوبل میباشد. و من برنامه ریزی خیلی خوبی از جانب شما برای جلسات 90 دقیقه ای کلاس ندیدم. البته شما از لحاظ سطح علمی خیلی خوب هستید و انصافا فرد باسوادی هستید. شما خودتون هم به محتوای کلاستون ایمان ندارید و ارزش کلاستون رو صرفا جزوه کلاسیتون میدونید نه حضور فرد. با تشکر از مقاله شما

    1. با سلام و احترام جناب شریف
      بنده مکالمه آخرمون رو جهت یادآوری خدمتتون عرض میکنم:

      جناب شریف: بنده میتونم ترم بعدی رو شرکت نکنم و جزوات ترم بعدی رو تهیه کنم.
      عطایی: خیر جزوات مخصوص کلاس هستند و حتما باید در کلاس شرکت کنید.

      نمیدونم چطور نتیجه گیری فرمودید که تاکید فقط روی جزوات هست.
      اجازه بفرمایید توضیحی خدمتتون عرض کنم. در آموزشگاه ها اساتید اعتقادی به خیلی از کتب ندارن و تدریس کلاسی با کتب کاملا متفاوت میشه و اکثرا اساتید کاری رو انجام میدن که از نظر خودشون درست هست. بنده اعتقاد کامل به جزوات خودم دارم و برنامه کلاسی و روند کلاس باید طبق این جزوات پیش بره وگرنه به نتیجه پایانی دلخواه نمیرسیم و فکر نمیکنم که این یک نکته منفی باشه و اگر من تاکید روی جزوات نوشته خودم نداشته باشم نکته منفی خواهد بود.
      ولی اینکه تاکید فقط روی جزوات هست قابل قبول نیست چون طبق مکالمه بالا جزوات به شما ارایه نشدن چون بدون کلاس اصلا امکان یادگیری با جزوات وجود نداره.
      از کلاسی که شما درش شرکت داشتید از ۸ نفر ۶ نفر در همان ساعت برای ترم دوم ثبت نام شدن. یک نفر از کلاس جا ماندند به دلیل تاخیر در ثبت نام و شما ترجیح دادید شرکت نفرمایید. در ترم دوم هم تمامی جلسات بدون حتی یک غیبت در حال اجرا هست و این نشانه خوبی هست و نشون میده که انگیزه لازم رو دانشجویان دارند.

      با کمال احترام برای شما و نظر شما جناب شریف بنده سعی میکنم که همیشه تغییرات به سمت مثبت باشند و کلاسها بهتر و بهتر باشند برای همه و تغییر در ترم ها صرفا به دلیل پیشرفت بهتر و انگیزه دادن بهتر برای زبان آموزان هست. ولی نباید فراموش کرد که زبان آموزان توانایی ها و توقعات مختلف دارند و هرگز نمیشه که همه به یک شکل به موفقیت برسند مگر اینکه زبان آموز خودش رو با سیستم وفق بده که در مورد شما این اتفاق پیش نیامد متاسفانه.
      انشالله بنده بتونم از راهنمایی های شما و که بعنوان زبان آموز مهم هستید استفاده کنم و نقص های احتمالی رو بهتر کنم و انشالله در آینده رضایت شما رو هم جلب کنم.

  3. سلام من ۱۴ سال سن دارم و خیلی انگیزه دارم دوست دارم ی روزی انگلیسی رو یاد بگیرم و به کشور های مختلف سفر کنم و با مردمانشان حرف بزنم من الان( کتاب بیگ انگلیش ۳ ) رو دارم میخونم ، حتی من با توریست ها هم صحبت کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

مایلید عضو باشگاه مشتریان عطایی آنلاین بشید؟

در این صورت تمامی اخبار جدید درباره کلاسها، محصولات آموزشی، تخفیف های ویژه و … رو قبل از همه در گوشی تلفن خودتون دریافت خواهید کرد.